Politica de Retur

La LifeProtecta, ne străduim să vă oferim servicii de catering de cea mai înaltă calitate. În ciuda eforturilor noastre pentru a asigura că toate preparatele noastre sunt proaspete, delicioase și conforme cu standardele noastre ridicate, înțelegem că pot apărea situații în care doriți să returnați un produs comandat.

Condiții de Returnare

  • Produsele Perisabile: Din motive de siguranță alimentară, produsele perisabile, cum ar fi meniurile și preparatele gătite, nu pot fi returnate după ce au părăsit facilitățile noastre și au fost livrate. Cu toate acestea, în cazul în care constatați că un meniu este neconform din punct de vedere calitativ sau siguranță pentru consum, vă rugăm să ne contactați imediat pentru a investiga și a remedia situația.

  • Defecte sau Eroare în Livrare: În cazul în care un produs a fost livrat într-o stare defectuoasă sau există o eroare în comanda dvs., vă rugăm să ne contactați imediat pentru a ne permite să remediem situația în cel mai scurt timp posibil.

Politica de Anulare/Modificare a Comenzilor

Comenzile dvs. sunt procesate cu 24 de ore înainte de momentul programat pentru livrare. Aveți posibilitatea să anulați sau să modificați comanda dvs. înainte de acest termen. După ce a trecut acest interval de timp, comanda nu poate fi modificată sau anulată, deoarece procesul de pregătire și livrare a început deja.

Vă rugăm să rețineți că orice modificare sau anulare a comenzii trebuie să fie comunicată în scris, fie prin e-mail, fie prin telefon, pentru a ne asigura că cererea dvs. este înregistrată corect.

Scroll to Top